Usturoiul

“Efortul isi arata roadele dupa ce o persoana refuza sa se opreasca”
Napoleon Hill

Cu proprietati vindecatoare de exceptie, usturoiul este una din cele mai folosite plane in bucataria romaneasca, iar ca planta de leac deasemenea folosita in multe afectiuni. Aceasta planta aromatica cu gust intepator arata, fara nici o indoiala, multiplele ei utilizari, iar medici au identificat, inca din vechime, mai mult de 100 de utilizari in domeniul medicinei. In vechime europenii l-au folosit in timpul epidemiilor de ciuma, egiptenii il foloseau in alimentatia celor ce construiau piramide, pentru marirea fortei lor fizice si pentru prevenirea dizenteriei, iar in timpul celor doua razboaie mondiale, medicii foloseau usturoiul pentru dezinfectarea ranilor.

In urma nenumaratelor studii farmacologice, pe langa proprietatile sale antibacteriene si antioxidante sau descoperit si implicarile sale in vindecarea bolilor cardiovasculare si cancer. Usturoiul este o planta medicinala demna de luat in seama, in unele cazuri dand rezultate mai bune ca medicamentele.

Usturoiul – tratament naturist in:

  • Rani- usturoiul proaspat, zdrobit si aplicat pe rani, distruge microorganismelecare care declanseaza infectii, inclusiv fungii care declanseaza piciorul atletului.
  • Cancer- zeci de studii sugereaza ca usturoiul impiedica transformarile la nivel celularin urma carora poate aparea cancerul- precum si ca acestadistruge celulele canceroase care s-au format deja. Tot in urma unor studii s-a dovedit ca un catel de usturoi consumat zilnic reduce cu 50% riscul aparitiei cancerului de prostata. Un alt studiu, efectuat asupra unor femei din Iowa, SUA, a aratat ca cele ce consumau in mod curent usturoi au prezentat de tri ori mai mic riscul de a face cancer de colon.  Nu se stie exact, in ce fel actioneaza usturoiul impotriva aparitiei cancerului; se pare ca alicina si ceilalti compusi din usturoi actioneaza direct impotriva tumorii.
  • Neutralizarea radicalilor liberi- usturoiul este un remediu impotriva radicalilor liberi, neutralizand moleculele periculoase ale acestora. Radicalii liberi reprezinta reziduri ale proceselor de oxidare care determina imbatranirea celulelor si detiorarea ADN-ului, initiind modificarile celulelor carcinogene.
  • Hipertensiune arteriala- usturoiul imbunatateste circulatia sanguina in tot organismul, este vasodilatator, adica determina marirea vaselor de sange, ajutand in cazul cand ai hipertensiune arteriala.
  • Boli cardiovasculare- datorita compusului chimic numit aliina, care prin zdrobire se transforma in alicina, ce este responsabila de proprietatile antibiotice ale usturoiului si functionarea adecvata a inimii este indicat consumul zilnic de usturoi in cazul cand suferiti de boli cardiovasculare. Usturoiul actioneaza precum medicamente prescrise pentru inhibarea producerii de colesterol la nivelul ficatului, substanta lipidica vinovata de producerea placii de aterom si de cresterea aparitiei bolilor cardiovasculare.
  • Usturoiul este un remediu foarte bun si in caz de: diaree, muscaturi si intepaturi de insecte, dureri de gat, probleme ale urechii, infectiiale cailor urinare, gripa si raceala, sinuzite etc

Reteta tibetana cu tinctura de usturoi

Această reţetă veche de 5000 de ani este recomandată in: prevenirea infarctului miocardic, vindecarea tumorilor, reglarea greutatii corporale, hipertensiune, gastrita, impotenta, previne ateroscleroza, vindeca bolile de stomac, cardiopatie ischemica, imbunatateste metabolismul, amelioreaza vedere si se poate spune ca regenereaza functionarea la aproape toate organele din corp.

Atentie! Aceasta reteta tibetana nu se repeta decat dupa cinci ani!
Mod de preparare : se spală şi se curăţă 350 gr de usturoi, apoi se pisează mărunt într-o piua de lemn. După pisare se pune intr-un borcan si se toarna 250 m de alcool etilic de 96 grade. Vasul se închide ermetic şi se ţine la rece, timp de 10 zile. Se strecoară maceratul prin tifon, se pune într-o sticlă bine închisă şi se mai ţine înca 2 zile.

Mod de administrare : într-un pahar în care s-au pus 50ml lapte rece sau apa plata se adaugă un anumit numarde picături de suc de usturoi şi se bea cu 15 minute înaintea de masa. Tratamentul se face timp de 12 zile, astfel :

* Ziua 1 = dimineaţa 1 picături, prânz 2 picături, seara 3 picături
* Ziua 2 = dimineaţa 4 picături, prânz 5 picături, seara 6 picături
* Ziua 3 = dimineaţa 7 picături, prânz 8 picături, seară 9 picături
* Ziua 4 = dimineaţa 10 picaturi, prânz 11 picaturi, seară 12 picaturi
* Ziua 5 = dimineaţa 13 picaturi, prânz 14 picaturi, seara 15 picaturi
* Ziua 6 = dimineaţa 16 picaturi, prânz 17 picaturi, seara 18 picaturi
* Ziua 7 = dimineaţa 12 picaturi, prânz 11 picaturi, seară 10 picaturi
* Ziua 8 = dimineaţa 9 picaturi, prânz 8 picaturi, seara 7 picaturi
* Ziua 9 = dimineaţa 6 picaturi, prânz 5 picaturi, seara 4 picaturi
* Ziua 10 = dimineaţa 3 picaturi, prânz 2 picaturi, seară 1 picaturi
* Ziua 11 = dimineaţa 15 picaturiat, prânz 25 picaturi, seară 25 picaturi
*Ziua 12= dimineata 25 picaturi, pranz 25 picaturi, seara 25 picaturi

Dupa ziua nr 12 luati cate 25 picaturi de trei ori pe zi pana se termina intreaga cantitate.

Problema cu usturoiul proaspat este ca are un miros si o aroma puternica. Puteti scapa de miros, mestecand cateva frunze de patrunjel.

Atentie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *