Uleiul de Oregano

“Cel mai mare bine pe care il poti face cuiva este nu doar sa ii dai din bogatia ta, ci sa i-o dezvalui pe a lui.”

Benjamin Disraeli

Uleiul de Oregano salbatec contine, unul din dintre cele mai puternice substante anti virale, anti fungale, anti bacteriene obtinute vreodata, pe cale naturala- Carvacol. Aceasta substanta omoara parazitii de orice natura. Cercetatorii din Mexic au comparat Carvacolul din Oregano cu Tinidazolul, un medicament ce este prescris impotriva giardiei iar rezultatele au aratat ca oregano este mult mai eficient impotriva giardiei decat Tinidazol. In urma unor studii si cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului de oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare si s-a dovedit ca oregano datorita continutul mare de Carvacol, actioneaza mult mai eficient decat antibioticele, distrugand bacteriile rezistente la unele antibiotice. Uleiul de Oregano (Carvacolul din ulei) actioneaza la nivelul intregului organism si poate fi utilizat atat pentru uz extern cat si intern.

Mod de administrare (adulti)

Cate 5 picaturi de 3- 5 ori pe zi. Se poate dizolva in putina apa sau se poate pune intr-o lingurita cu putina miere sau suc. Se tine un timp scurt in gura dupa care se inghite. Imediat dupa inghitire, se inspira de cateva ori adanc, pe gura pentru a inspira vaporii de Oregano.

In infectiilor pulmonare sau la sinusuri– se fac inhalatii, se fierbe apa intr-un vas si se pun cateva picaturi de ulei de oregano in apa fiarta. Se apropie fata de vasul cu apa, se pune pe cap (ca un cort) un prosop si se inspira adanc, vaporii emanati din apa fierbinte. Se mai poate folosi de asemenea un vaporizator din comert.

Stafilococul Auriu- tratamentulcu Carvacol inhiba dezvoltarea bacteriilor, raspandirea Stafilocolului Auriu in special la nivel pulmonar si facial (acnee) in paralel cu un efect antibactetian, mucolitic si expectorant.

Se mai poate administra: contra virusilor, baceriilor si parazitilor de orice tip incluzand Candida, Giardia duodenalis, Klebsiella pneumoniae, Escherichi Coli, Salmonella enterica. Infectii urinare si Prostatita. Se poate administra de asemena post operatoriu pentru a evita infectarea in special cu Stafilocolul Auriu (care poate fi mortala).

Uleiul de oregano administrat extern

Uleiul de Oregano poate fi folosit si extern prin aplicare in zona afectata de 2-3 ori pe zi:

Intepaturi, infectii, furuncule, acnee, psoriazis– se aplica cateva picaturi de ulei de oregano si se freaca zona afectata pana la absorbtia uleiului de catre piele. Se mai poate adauga cateva picaturi de ulei in gelul de dus sau/si in sapunul lichid. In caz de rani pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplica ulei pana la saturatie si se freaca bine. In cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.

Dinti si gingii– pentru a desinfecta si deparazita total zona bucala, se pun cateva picaturi de ulei de oregano pe periuta de dinti in loc de pasta de dinti si se freaca dintii. In caz de infectii la gingii se freaca gingiile cu cateva picaturi.

Par– se adauga cateva picaturi de ulei in samponul pentru par si/sau in balsam.
Ciuperci la nivelul labei piciorului- care pot produce raniri (picior de atlet), iar intre degetele piciorului deteriorarea (macinarea) pielii si a unghiilor iar in paralel cu un miros foarte neplacut; se aplica si se distribuie uniform cateva picaturi de ulei de oregano intre degete de lapicioare si pe unghii. Carvacolul din uleiul de oregano inhiba dezvoltarea bacteriilor si raspandirea Stafiolococului Auriu in special la nivel pulmonar si facial (acnee)  in paralel cu un efect antibactetian, mucolitic si expectorant.

 Herpes- se administreaza 3-4 picaturi sub limba urmat de 2-3 picaturi din ora in ora timp de 9 ore in fiecare zi. Se aplica de asemenea si local in zona afectata de herpes cate 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi.

Candida– cateva picaturi de ulei se pot pune in apa calduta intr-un lighean si se fac bai de sezut. Se repeta aceste bai de sezut cel putin 10- 12 zile.

Intepaturi, infectii, acnee, psoriazis, negi, furuncule- se aplica cateva picaturi de ulei de Oregano si se freaca bine zona afectata pana la absorbtia uleiului de catre piele. In caz de rani pe piele, furuncule,negi sau acnee se aplica ulei pana la saturatie si se freaca bine in piele iar in cazul ranilor sau furunculelor se acopera apoi cu un plasture.

Sa va fie cu folos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *