Uleiul de dafin, sapunul de Alep

canepa1

“Boala este modul in care moartea iubeste viata, iar individul teatrul acestei slabiciuni.”
Emil Cioran

Uleiul de dafin se extrage din frunzele proaspete de dafin (laur) stoarse intre plăci încălzite. Dafinul este un copac nativ pentru toate zonele mediteraneene.
Uleiul de dafin are consistenta de unguent, se topeşte la aproximativ 35 ° si are o culoare un verde inchis, miros picant şi gust amar.

Uleiul de dafin- are calitati excelente de curatare, antibiotic, este anti-fungic, ajuta anumite forme de matreata, previne cadearea parului, cicatrizant,  ajuta in tratarea herpesului, anti-acneic, ajuta in tratarea iritatiilor, dermatitelor.

Ca remediu in diferite afectiuni este bine sa-l diluati cu un alt ulei pentru ca este un ulei extrem de concentrat, dat pe piele se simte, inteapa mai mult sau mai putin in functie de sensibilitatea tenului si problemele acestuia.

Din uleiul de dafin se mai prepara un sapun cu proprietati excelente pentru ingrijirea parului, sapunul de aleppo.

Daca doriti ulei de dafin sau sapun alep puteti gasi aici:

http://www.ebio.eu/unt-ulei-pretios-cosmetic/ulei/ulei-dafin-alep-aleppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *