Uleiul de cocos extravirgin

caise_unt

“In viata trebuie sa avem incredere. Mare incredere in noi dar si in ceilalti. Fara incredere traim degeaba si mereu vom fi chinuiti de indoieli”

Victor Duta

Uleiul de nuca de cocos presat la rece este un ulei minunat cu un miros divin de cocos benefic atat pentru sanatatea cat si pentru frumusetea noastra. Beneficiile uleiului de cocos sunt atat  interne, cat si externe. Il putem folosi atat simplu cat si ca ingredient in diferite compozitii cosmetice pentru intretinerea frumusetii noastre cat si pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Beneficiile uleiului de masline extravirgin

  • Sistemul digestiv- folosind ulei de cocos pentru gatit, asiguram organismului o buna functionare, pentru ca uleiul de cocos contine acizi grasi, cu proprietati antibacteriene ce actioneaza asupra unui spectru larg de bacterii si paraziti ce ingreuneaza digestia.
  • La taieturi, zgarieturi, arsuri poate fi folosit pe post de crema vindecatoare. Rana se vindeca mai usor si se cicatrizeaza mai frumos.
  • cadere in greutate- consumul de ulei de cocos ajuta digestia si duce la pierderea in greutate, prin reducerea  impactul alimentatiei asupra pancreasului si ajutand la arderea intensa a grasimilor.
  • Tratează ulcerul, datorită acidului lauric.
  • Folosit inainte de spalare a parului, ca si masca hidratanta, si lasat  jumatate de ora pe par si scalp, ajuta la eliminarea matretii si impiedica caderea parului este excelent chiar ca si demachiant. De asemenea, imediat după baie poti aplica ulei de cocos pe tot corpul pentru o hidratare excelentă.Semai foloseste ca ingredient in sampoane si masti pentru par
  • Ingredient anti-imbatranire si frumusete datorita calitatilor sale antioxidante şi antiinflamatoare, are rol de bariera hidrolipidica (formeaza un strat protector).
  • Demachiant- uleiul de cocos este un demachiant foarte eficient! Curata bine orice machiaj, oricat de chimicalizat ar fi el. Mai mult, nu usuca pielea, si este un excelent remediu pentru hidratarea pielii si asigura protectie naturala contra razelor solare daca aplicam un strat fin inainte de expunere la soare.
  • Colesterolul- datorita continutului de grasimi nesaturate ajuta in  reglarea  nivelului colesterolului prin reducerea colesterolului rau.
  • Pietre la rinichi- are proprietate de a dizolva pietrele deja formate si in plus imbunatateste functionarea rinichilor.
  • Antifung- contine substante puternic antifungice si poate fi folosit la tratarea ciupercilor de la picioare, pecingine, infectii vaginale cu candida.
  • Afectiuni ale  pielii- uleiul de cocos hidrateaza foarte bine, este un bun agent aniticrobian si antifungic, antiinflamator, se poate aplica la tot felul de afectiuni: de la eczeme si acnee pana la iritatia de scutec a bebelusului tau.
  • Balsam pentru buze-  puneti ulei de cocos intr-un recipient ramas de la un lac de buze de cumparat. Face minuni!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *