Uleiul Bokashi

ulei-indonezian-bokasi

“Începând de astăzi, gata cu raţionalitatea şi excesul de logică; fă loc noutăţii, originalităţii, fanteziei, creativităţii. Nu uita faptul că practic nimic nu este imposibil.”

Peter Borgman

Uleiul Bokashi, un medicament tradițional indonezian este preparat dintr-un amestec de uleiuri, uleiuri esentiale si extracte din mai multe plante medicinale. Uleiul Bokashi conțin diferite tipuri de anti-oxidanți și alte ingredientele deosebit de eficace pentru tratamentul bolilor de piele, articulatiilor, oaselor, muschilor si diverse tulburări interne. Vitalizator si energizant deosebit. La baza are ulei de cocos (ulei traditional folosit atat in bucatarie cat si in frumusete si mai ales in masaj in Indonezia) si alte uleiuri vegetale si uleiuri esentiale (concentratie mare): de cuisoare, arbore de ceai, ghimbir, scortisoara, menta si citronella.

Remedii cu Bokashi
Boli ale pielii: rani, escoriații, pecingine,  ciuperca pielii, mâncărime, ulceratii, arsuri si intepaturi de insecte. Aplicați Bokashi prin frectionarea locului afectat de 2 ori pe zi.
Dureri musculare si de articulatii precum si dureri osoase (entorse, rigiditate musculară, rigiditate gât, lovituri, umflaturi, dureri de spate). Masati zona afectata cu ulei Bokashi.
 Mirosul de picioare și axile– reduce sau chiar elimina mirosul neplacut.
Unele tulburari interne (tuse, dureri abdominale, arsuri la stomac, diaree, dificultăți de respirație, hemoroizi).
 Circulația sângelui și sporirea vitalitatii sexuale.  Se maseaza zonelor afectate dupa baie/dus. Puteti sa adaugati cateva picaturi si in lampa de aromoterapie.

Tonifiere musculara in general cand este utilizat pentru baie (picurat in cada). Aplicați uleiul Bokashi in cada de baie (10-15 picaturi) si masati zona afectata dupa baie.

  Unele tulburari interne: tuse, dureri abdominale, diaree, dificultăți de respirație, arsuri la stomac, hemoroizi. Adăugați 2-3 picături de ulei într-o cana de infuzie calda.

Pentru vitalizarea generala a corpului, utilizati in masajul corpului o solutie diluata in ulei vegetal o parte Bokashi la 5-8 parti ulei.

Uleiul Bokashi este un preparat foarte concentrat ce se recomanda tuturor varstelor dar este mult prea concentrat pentru bebelusi. La bebelusi se poate dilua in solutie de ulei diluat: o parte Bokashi la 10-20 parti ulei vegetal.

Compozitie: Uleiuri organice de Cocos, Helianthus Annuus, Macadamia, See, Avocado, Susan. Uleiuri esentiale: Arbore ceai, Citronella, Cuișoare, Ghimbir, Scortisoara, Menta.

Sa va fie cu leac!

 

 

 

Uleiul de cocos

“Niciodata nu poti fi fericit, daca te vei mahni vazand ca altul e mai fericit decat tine. Cand vezi cati sunt inaintea ta gandeste-te cati sunt in urma ta.”

(Seneca)

Uleiul de cocos este un ulei deosebit de bogat in vitamine si minerale cu proprietatilor antioxidante, antibacteriene, antifungice si antimicrobiene.

Uleiul din nuca de cocos este un tip de grasime nesaturata pe care ar trebui sa il consumam frecvent pentru beneficiile  aduse sanatatii noastre. Mike Foale, de la o universitate din Quennsland din Australia, spune ca a studiat nuca de cocos timp de 40 de ani si s-a convins de proprietati uimitoare ale acestui fruct exotic.

Cele mai importante calitati ale acestui fruct pe care le enumera el sunt:

  • o mare energie pentru corp
  • scadere in greutate
  • reducerea colesterolului si mentinerea insulinei la un nivel stabil.

Exista ulei de cocos BIO presat la maxim 40 grade a carui intrebuintare este cunoscuta mai mult in domeniul cosmetic, dar  in anumite zone se foloseste si la gatit.  Este extras prin metoda presarii la maxim 40 de grade,  iar prin aceasta metoda uleiul isi pastreaza intacte toate proprietatile.

Uleiul de cocos BIO presat la rece este ca o mana cereasca pentru reabilitarea parului. Multe tratamente capilare si masti au in compozitia lor acest ulei de cocos magic; sau, pur si simplu, uleiul de cocos poate fi aplicat direct pe scalp, inainte (se aplica direct pe par cu o ora inainte de spalarea parului) sau dupa spalare, ca o masca. Ce este curios in legatura cu acest ulei este faptul ca face bine si parului gras, ceea ce ar putea fi o contradictie in termeni avand in vedere ca uleiul, in mod obisnuiot ingrasa parul, nu si acest ulei de cocos; lasa parul extrem de curat si fin si, culmea, nu se mai ingrasa atat de repede.

Uleiul de cocos este benefic si tenului, se poate aplica direct pe piele simplu ca atare sau se poate incorpora in diferite creme sau se poate combina cu alte uleiuri. Inainte de aplicare este necesara o demachiere amanuntita apoi se aplica cu varful degetelor cateva picaturi din acest ulei si se maseaza tenul foarte bine. Tenul dumneavoastra va fi mai catifelat si hidratat, lipsit de puncte negre si pete.

Alte utilizari ale uleiului de cocos:

  • se poate aplica dupa epilare pe picioare si in zona sensibila axiala si inghinala, calmeaza pielea supusa epilarii si o catifeleaza si nu apar mancarimi sau usturimi in urma epilarii daca se foloseste uleiul de cocos.
  • persoanelor ce consuma regulat ulei din nuca de cocos li s-a redus nivelul colesterolului LDL si al trigliceridelor si le-a crescut nivelul colesterolul HDL, cunoscut drept colesterolul bun.
  • uleiul de cocos are capacitatea unica de a hrani si de a vindeca pielea si de-a o face neteda si matasoasa.

Uleiul de cocos folosit trebuie sa fie 100% natural!

Remedii cu ulei din tarate de orez

“Nici un om nu este dusmanul tau, nici un om nu este prietenul tau, fiecare om este invatatorul tau.”

Uleiul din tarate de orez

Uleiul din tarate de orez este un ulei traditional japonez si face parte din ritualul zilnic de ingrijire al japonezilor, iar inceputul folosiri lui ca baza in prepararea sapunurilor si a produselor pentru infrumusetare se pierde in timp. Este deosebit de delicat, foarte emolient, este ideal atat pentru demacherea cat si pentru hidratarea tenului. Uleiul din tarate de orez este deosebit de bogat in antioxidanti (mai mult de 100), vitamine, minerale, enzime, acizi grasi si Squalen (subsanta care se intalneste in unele uleiuri naturale: orez, masline, germeni de grau) aceasta substanta, in scopuri comerciale, este extrasa din uleiul din ficat de rechin.  Squalenul este recunoscut pentru calitatile sale de stimulare a productiei de colagen, pentru calitatile sale antirid si de usoara protectie solara. De asemenea mai este utilizat si pentru hidratarea si infrumusetarea parului, pentru reducerea inflamatiilor si pentru calmarea pieli iritate.

Includeti acest ulei si dvs. in ritualul de ingrijire zilnica si veti avea o piele de bebelus, fara riduri si deosebit de fina. Uleiul de tarate de orez activeaza micro-circulatia, trateaza regiunea sensibila din jurul ochilor; reducand cearcanele. Este unul din cele mai adaptate uleiuri pentru crearea de produse de ingrijire a acestei zone si in general pentru pielea mai matura. Uleiul din tarate de orez mai este utilizat si in produse pentru ingrijirea unghiilor pentru protectie si stralucire lor.

Balsam de buze (strugurel) preparat in casa


Pentru a prepara strugurelul din poza aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • ulei jojoba (2 linguri)
  • ulei masline extravirgin (2 linguri)
  • ceara albine (3-4 grame fulgi)
  • miere cat 2 boabe de mazare
  • ulei esential portocala (5 picaturi )
  • colorant rosu mineral pudra

Se incalzeste uleiul la bain-marie impreuna cu ceara de albine. Se amesteca impreuna pana la completa lor omogenizare adica pana la topirea cerii. Se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga restul ingredientelor amestecand bine. Se toarna in forma de strugurel sau in recipiente mici cu capac.
Are o textura excelenta ca si strugurelul din comert, culoare minunata, este natural. Atentie ca vara se poate topi. Daca vreti sa-l folositi si la plaja este recomandat sa il puneti in cutiuta cu capac.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin, deosebit de apreciat ca si remediu in foarte multe afectiuni, este vascos, galbui la culoare, si nu prea placut din cauza gustul si a mirosului sau.

Afectiunile in care este folosit uleiul de ricin

  • Aplicat pe gene de trei ori pe saptamana, duce la indesirea  si cresterea lor in lungime.
  • Pentru ochi inrositi sau iritati – o picatura de ulei, slabeste iritare si aduce alinare.
  • Tratament in bronsita – se aplica pe piept un amestec de doua linguri de ulei de ricin cu o lingura de ulei de terebentina. Intai se incalzeste uleiul de ricin apoi se adauga uleiul de terebentina. Continue reading

Vitamina E

Vitamina E indeplineste in corpul nostru o importanta misiune de protectie. Ea combate radicalii liberi, apara acizii grasi de gresivitatea acestor pradatori ai proceselor metabolice.Acizii grasi nesaturati au o importanta deosebita insa din pacate sunt vulnerabili, radicalii liberi ii ataca si ii distruge.

Modul de actionare al vitaminei E

Daca n-ar fi impiedicata, distrugerea acizilor grasi nesaturati de catre radicalii liberi s-ar propaga rapid, ca rostogolirea unui bulgare de zapada. Molecula de vitamina E captureaza molecula de radical liber, o transforma intr-o substanta neutra, inofensiva, ce poate fi descompusa si eliminata prin urina. Acolo unde nu intra in actiune functia de protectie a antioxidantilor, cum este vitamina E grasimea se degradeaza. Un exemplu ar pute fi untul, daca este expus la lumina, descoperit: rancezeste ceea ce nu inseamna alceva decat ca acizii grasi pe care ii contine sunt atacati si distrusi de catre radicaii liberi.

Petele de batranete care se vad si care nu se vad

Atunci cand cantitatea de vitamina E pe care ne-o procuram din alimente este isuficienta, grasimile din organismul nostru rancezesc si ele, in modul descris mai sus. Astfel apar petele maronii pe dosul mainilor, asa-numitele pete de batranete. Ele sunt de fapt acumulari de grasimi oxidate de catre radicalii liberi. Acest fenomen apare si in locuri pe care noi nu le putem vedea: in plamani, in sistemul nervos, in rinichi, in depozite adipoase in muschi si alte tesuturi. Daca ne asiguram un aport suficient de vitamina E acest fenomen poate fi combatut. Oamenii de stiinta au calculat ca fiecare celula din corpul nostru este supusa de aproape 10.ooo de ori pe zi atacurilor radicalilor liberi, astfel ne dam seama ce insemnatate revine functiei de protectie a antioxidantilor, in primul rand Vitamina A, Vitamina C, Vitamina E si Seleniului. Continue reading