Uleiul de dafin

“Destinul nu este o problema de noroc, ci, cu siguranta, una de alegere.”

breslo-2303247-product Uleiul de dafin se extrage din fructele de dafin (laur)  si este un ulei gras, consistent, ca un unt. Dafinul originar din Levant, în prezent este cultivat mai ales în regiunile mediteraneene. De la dafin se folosesc mai mult frunzele care degajǎ o aromǎ puternica, fiind foarte bogate în uleiuri esenţiale ce-i confera proprietati medicinale miraculoase dar şi fructele. Dafinul un simbol al victoriei în antichitate, era oferit poeţilor şi generalilor victorioşi sub forma de coronite (lauri).

Proprietatile uleiului de dafin : antiseptice, antivirale şi bactericide.

Uleiul de dafin se poate folosi in combinatie cu alte uleiuri, unturi in diferite afectiuni dar cel mai mult este utilizat in preparate impotriva caderii parului cat si pentru intrertinerea parului. Mai este indicat pentru pǎrul degradat, stimulând regenerarea firului de pǎr. Sapunul de Alep este unul din cele mai vechi sapunuri preparate din ulei de dafin in combinatie cu alte uleiuri inca din antichitate, in Aleppo, Siria.

Sapun de alep si ulei dafin gasiti aici: ebio.eu/unt-ulei-pretios-cosmetic/ulei/ulei-dafin-alep-aleppo

Uleiul de dafin mai este folosit la prepararea de unguente şi emulsii analgezice, folosite în cazurile de artritǎ, reumatism şi dureri musculare.

Remediu eficace împotriva plǎgilor, aftelor şi abceselor dentare si  este considerat un sedativ natural (se pot unge direct cu ulei).

Uleiul de dafin este o armǎ redutabilǎ împotriva insectelor şi paraziţilor, puricilor şi acarienilor.

Uleiul de dafin este şi ca un produs pentru îmfrumuseţare. Puteti sǎ diluaţi câteva picǎturi în apa de baie (este iritant, aşa cǎ nu il utilizaţi în stare purǎ).

Sa va fie cu folos!

Uleiul de dafin, sapunul de Alep

canepa1

“Boala este modul in care moartea iubeste viata, iar individul teatrul acestei slabiciuni.”
Emil Cioran

Uleiul de dafin se extrage din frunzele proaspete de dafin (laur) stoarse intre plăci încălzite. Dafinul este un copac nativ pentru toate zonele mediteraneene.
Uleiul de dafin are consistenta de unguent, se topeşte la aproximativ 35 ° si are o culoare un verde inchis, miros picant şi gust amar.

Uleiul de dafin- are calitati excelente de curatare, antibiotic, este anti-fungic, ajuta anumite forme de matreata, previne cadearea parului, cicatrizant,  ajuta in tratarea herpesului, anti-acneic, ajuta in tratarea iritatiilor, dermatitelor.

Ca remediu in diferite afectiuni este bine sa-l diluati cu un alt ulei pentru ca este un ulei extrem de concentrat, dat pe piele se simte, inteapa mai mult sau mai putin in functie de sensibilitatea tenului si problemele acestuia.

Din uleiul de dafin se mai prepara un sapun cu proprietati excelente pentru ingrijirea parului, sapunul de aleppo.

Daca doriti ulei de dafin sau sapun alep puteti gasi aici:

http://www.ebio.eu/unt-ulei-pretios-cosmetic/ulei/ulei-dafin-alep-aleppo