Uleiul de cocos

“Niciodata nu poti fi fericit, daca te vei mahni vazand ca altul e mai fericit decat tine. Cand vezi cati sunt inaintea ta gandeste-te cati sunt in urma ta.”

(Seneca)

Uleiul de cocos este un ulei deosebit de bogat in vitamine si minerale cu proprietatilor antioxidante, antibacteriene, antifungice si antimicrobiene.

Uleiul din nuca de cocos este un tip de grasime nesaturata pe care ar trebui sa il consumam frecvent pentru beneficiile  aduse sanatatii noastre. Mike Foale, de la o universitate din Quennsland din Australia, spune ca a studiat nuca de cocos timp de 40 de ani si s-a convins de proprietati uimitoare ale acestui fruct exotic.

Cele mai importante calitati ale acestui fruct pe care le enumera el sunt:

  • o mare energie pentru corp
  • scadere in greutate
  • reducerea colesterolului si mentinerea insulinei la un nivel stabil.

Exista ulei de cocos BIO presat la maxim 40 grade a carui intrebuintare este cunoscuta mai mult in domeniul cosmetic, dar  in anumite zone se foloseste si la gatit.  Este extras prin metoda presarii la maxim 40 de grade,  iar prin aceasta metoda uleiul isi pastreaza intacte toate proprietatile.

Uleiul de cocos BIO presat la rece este ca o mana cereasca pentru reabilitarea parului. Multe tratamente capilare si masti au in compozitia lor acest ulei de cocos magic; sau, pur si simplu, uleiul de cocos poate fi aplicat direct pe scalp, inainte (se aplica direct pe par cu o ora inainte de spalarea parului) sau dupa spalare, ca o masca. Ce este curios in legatura cu acest ulei este faptul ca face bine si parului gras, ceea ce ar putea fi o contradictie in termeni avand in vedere ca uleiul, in mod obisnuiot ingrasa parul, nu si acest ulei de cocos; lasa parul extrem de curat si fin si, culmea, nu se mai ingrasa atat de repede.

Uleiul de cocos este benefic si tenului, se poate aplica direct pe piele simplu ca atare sau se poate incorpora in diferite creme sau se poate combina cu alte uleiuri. Inainte de aplicare este necesara o demachiere amanuntita apoi se aplica cu varful degetelor cateva picaturi din acest ulei si se maseaza tenul foarte bine. Tenul dumneavoastra va fi mai catifelat si hidratat, lipsit de puncte negre si pete.

Alte utilizari ale uleiului de cocos:

  • se poate aplica dupa epilare pe picioare si in zona sensibila axiala si inghinala, calmeaza pielea supusa epilarii si o catifeleaza si nu apar mancarimi sau usturimi in urma epilarii daca se foloseste uleiul de cocos.
  • persoanelor ce consuma regulat ulei din nuca de cocos li s-a redus nivelul colesterolului LDL si al trigliceridelor si le-a crescut nivelul colesterolul HDL, cunoscut drept colesterolul bun.
  • uleiul de cocos are capacitatea unica de a hrani si de a vindeca pielea si de-a o face neteda si matasoasa.

Uleiul de cocos folosit trebuie sa fie 100% natural!

Uleiul de porumb

Uleiul de porumb aliment medicament

Uleiul de porumb s-a remarcat mult in ultima vreme in randul uleiurilor foarte bune in a fi folosite la gatit, datorita punctului de ardere extrem de ridicat. Extras din germenii de porumb, este un ulei sanatos si bun, pastrandu-si toate proprietatile pentru ca se obtine prin presare la rece.”Punctul de fum” pentru uleiul de porumb este foarte ridicat 241 C. Prin folosirea lui se potenteaza gustul alimentelor pentru ca el nu are gust propriu (insipid). Uleiul de porumb constituie o bogata sursa de acizi polinesaturati, contribuind la schimbarea chimismului organismului din alcalin in acid. Este deosebit de bogat in vitamina E, K si in acizi.

Acizii continuti de uleiul de porumb

  • acid linolenic;
  • acid linoleic;
  • acid oleic;
  • acid palmitic;
  • acid stearic;
  • acid arahic;
  • acid lignoceric- urme. Continue reading

Caderea parului

tratament cadere parSampoanele industriale, gelurile si cremele utilizate pentru ingrijirea parului, contin substante chimice care uneori nu sunt trecute pe eticheta, iar daca sunt trecute cei mai multi dintre noi nu stim ce sunt de fapt. Este preferabil sa folositi pe cat posibil produse bio sau preparate in casa, dupa “reteta bunicii” mai ales atunci cand aveti deja probleme cu parul.

Tratamente impotriva caderii parului

  • Din cele mai vechi timpuri se foloseste acest leac miraculos, foarte eficace: se face un amestec din 50 g gaz lampant, 50 g ulei de ricin, 50 g rom (nu esenta), o capatina de usturoi pisat si doua pastile de chinina pisate. Aceste ingrediente  se pun intr-o sticla de jumatate (nu din plastic) si se lasa la macerat doua saptamani, timp in care mirosul de gaz si usturoi se estompeaza. Maceratul se tine la intuneric si la o temperatura potrivita. Inainte de fiecare spalare, frictionati bine radacina parului cu acest preparat si va acoperiti  capul cu o bucata de tifon sau alt material, din fibre naturale, lasati jumatate de ora sa actioneze. Spalati parul cu sapun de casa sau cu un sapun pentru copii. Tratamentul se face o data pe saptamana, pana ce terminati continutului sticlei. Continue reading