Ulei esential de pin

“Cuvintele frumoase pot fi scurte usor de rostit, dar ecoul lor este fara de sfarsit.”

Maica teresa

Pinul este un conifer impozant care provine din Nord-estul Rusiei din Scandinavia si in general din Nordul Europei iar uleiul esential de pin este obtinut prin distilare din frunze de pin (ace) si din conuri de pin.

Beneficiile uleiului esential de pin sunt atribuite proprietatilor sale: antiseptice, antibacteriene, analgezice, diuretice, energizante, si desigur aromatice. Uleiul esential de pin fiind un puternic antiseptic al cailor respiratorii, este util ca si adjuvant in guturai, gripa, sinuzita, bronsita, traheita, rinofaringita, tuse acuta uscata si umeda, pneumonie, astm bronsic, tuberculoza, etc.

  • Insa cel mai mult beneficiaza pielea si diferitele afectiuni ale pielii de pe urma uleiului esential de pin. Iar dermatologii il prescriu adesea pentru a trata boli precum: psoriazisul, pruritul, acneea, bolile de piele, eczema, pielea uscata, scabia, ranile, etc. Acesta va ofera o piele catifelata si echilibrata, neteda, reinnoita si stralucitoare. In cosmetica¬† uleiul esential de pin este utilizat pentru ca are o esenta fermecatoare si te duce cu gandul la padure, oferind o aroma dulce produselor cosmetice. De asemenea, mai este utilizat in fabricarea parfumurilor, sapunurilor, emulsiilor, aromelor, ca ulei de masaj si ca ulei de baie. Continue reading