Trucuri pentru frumusete

Continue reading

Untul de avocado

Untul de avocado, se obtine din fructele de avocado (Persea Gratissima) si are o textura foarte cremoasa, excelente proprietati de hidratare pentru piele, se intinde si se absoarbe foarte usor asigurand pielii pe langa hidratare si factor de protectie solara natural. Untul de avocado mai este si deosebit de bogat in vitaminele: A,B,C, D si E; si demn de retinut nu este un ingredient comedogen (nu blocheaza porii si nu duce la aparitia punctelor negre).
Untul de avocado la temperatura camerei are exact textura unei creme de corp, moale si delicat, si se poate folosi si ca atare, fara sa fie amestecat cu alte uleiuri, fara sa fie incalzit in palme pentru a se topi. Cel mai bine se poate folosi in amestec cu unt de Shea, o combinatie ideala pentru o crema pentru ten normal si uscat. Untul de avocado are o textura perfecta, se absoarbe incredibil de repede iar mirosul sau este foarte foarte slab, aproape imperceptibil, neutru, astfel il puteti personaliza cu orice ulei esential in functie de preferinte, fara prea mari batai de cap.

Poate fi folosit cu succes atat pentru hidratarea corpului cat si a fetei, ca si masca de par, in special pentru cel uscat si degradat, precum si in alte preparate cosmetice.

Este indicat pentru toate tipurile de piele, pentru hidratare, emoliere, cicatrizare si regenerare.

Remedii cu Unt de Shea

“Lucrurile nu sunt nici bune, nici rele, mintea noastra le face asa.”

Shakespeare

unt_shea_macroUntul de Shea este considerat unul dintre cele mai bune hidratante pentru piele si este utilizat in multe creme anti-rid, cremelor hidratante, balsamurilor de buze, cremelor de corp si bineinteles folosindu-l direct pe corp. Extragerea untului de Shea din nucile de Shea constituie si astazi o sursa constanta de venit, pentru mii si mii de femei africane din zonele rurale. Untul de Shea si beneficiile acestei grasimi vegetale sunt cunoscute si utilizate de catre vracii africani din timpuri imemoriale, asta a si atras atentia producatorilor de sapunuri si cosmetice din intreaga lume.

Beneficiile untului de Shea

Traditional, untul de Shea este folosit in: tratarea pielii uscate, a cicatricilor, a ridurilor. Mai recent au mai fost descoperite si alte efecte benefice ale untului de Shea cum ar fi: relaxarea muschilor anchilozati, calmarea durerilor in artritei, si chiar de protectie solara. Untul de Shea este atat de benefic pentru piele datorita concentratia ridicata de acizi grasi precum acidul stearic si oleic, substante indispensabile epidermei, ajutand la mentinerea hidratarii si elasticitate pielii. Continue reading