Reflexoterapie

“Mai intai de toate nu vatama”!

Reflexoterapia- respecta mai intai de toate acest minunat dicton.

Reflexoterapia este o straveche tehnica de tratament cu radacini adanci in antichitatea chineza si egipteana si consta in masarea talpilor, palmelor, capului. Reflexoterapia se bazeaza pe existenta la nivelul picioarelor a unor zone corespunzatoare tuturor organelor corpului. In multe parti ale corpului dar mai ales in talpi, exista terminatii perferice ale diferitilor nervi rahidieni care prin creier, au legaturi cu cu organele noastre interne. Talpa este un adevarat dispozitiv de telecomanda, pe ea existand o multime de “butoane”. Prin masarea anumitor puncte din talpa se declanseaza in sistemul nervos central fenomene care duc la imbunatatirea functionarii unui anumit organ. Atentie insa la starea psihica din timpul reflexoterapiei! “Orice vibratie (apasare) insotita de informatie (gandul cel bun) se transforma in radiatie care influenteaza substanta (fizica si eterica)”. La apasarea anumitor puncte, pot aparea dureri si se simpt granulatii formate din deseuri din acid uric, acid oxalic, resturi ale proceselor metabolice, calciu. Prin masaj, cristalele din deseuri sunt sfaramate, dizolvate, eliminate, iar circuitul energetic si sanguin este restabilit. Prin apasare, iau nastere o serie de unde care vibreaza si curata traseul energetic si sanguin, pana la organul cu care se afla in rezonanta.

Pe talpa dreapta se reflecta partea dreapta a corpului, iar pe talpa stanga, partea stanga a corpului. Fac exceptie organele localizate pe cap si in cutia craniana (nervii se incruciseaza).

Reflexoterapia poate actiona independent, fara administrarea nici unui tratament alopat, dar masajul reflexoterapeutic poate fi o dublat in acelasi timp si de ingrijire medicala. In majoritatea cazuri cand folosim reflexoterapia se diminueaza dozele de medicamente sau cel putin se reduc, chiar pina la eliminarea lor completa (in insomnii, migrene,  anxietate, depresii, diabet, afectiuni hepatice, renale, hipertensiune, artroze, reumatism etc). In majoritatea cazurilor, masajul reflexoterapeutic se asociaza si cu un tratament naturist, individualizat (suplimente alimentare,  cataplasme, produse apicole, hidratare corecta).

Reflexoterapia – efecte adverse si contraindicatii

Reflexoterapia nu are efecte adverse daca este aplicata corect. Se pot ivi unele neplaceri la primele sedinte de terapie, neplaceri care sunt trecatoare. Acestea se datoreaza eliminarii de toxinelor si a apei care este in exces in organism. Reflexoterapia mai poate fi daunatoare sanatatii in mod indirect, prin intreruperea medicatiei in cazuri grave. Reflexoterapia este considerata la noi in tara complementara medicinei clasice si nu o inlocuitoare a acesteia. Masajul este contraindicata  in cazul persoanelor care au diagnosticate boli canceroase, tulburari de coagulabilitate, boli infecto-contagioase, boli psihice.

Nu ezitati sa folositi reflexoterapia! daca aveti incredere, este una din cele mai bune si mai placute cai de vindecare; uneori chiar spectaculoase.

2 thoughts on “Reflexoterapie

  1. Reflexoterapia este un tratament fara medicamente si nedureros pentru indepartarea stresului, oboseli si a diferitelor boli acute si cronice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *