Postul cu apa (postul negru)

„Cu cât hrăniţi mai mult şi cum nu trebuie un bolnav,
cu atât mai mult îi dăunaţi.” – Hypocrate

baliDespre postul cu apa ca si terapie s-au scris multe de-a lungul timpului si nu as vrea sa repet si eu prea mult din ce deja s-a scris, eu vreau sa vorbesc din experienta proprie pentru ca da! am tinut si eu postul cu apa (de izvor) timp de 7 zile, completat de alte 3 zile ( de revenire la mancare normala) numai cu sucuri de fructe, diluate in prima zi iar de-a doua zi dupa amiaza am baut chiar supa de legume strecurata iar in ziua numarul 3 dupa post am baut sucuri nediluate si am mancat supa nestrecurata.

Postul cu apa, adică repausul alimentar complet, este unul dintre tratamentele cele mai vechi şi mai eficiente din câte există, depasind ca putere de vindecare toate celelalte procedee cunoscute. Lucrarea sa este lipsită de orice pericol, chiar salvatoare de vieti, în multe situaţii in cazul meu si-a dovedit eficienta. Aceasta datorită faptului că postul acţionează direct asupra cauzei bolii, ajungând chiar să o vindece, dacă postul este ţinut suficient timp. Eu am o coxartroza bilaterala si ceva probleme renale, iar chiar din cea de-a doaua zi de pos negru au inceput dureri chiar in zona bazinului spate si articulatiile soldurilor, nu am vrut sa iau niciun medicament asa ca am suportat niste dureri destul de mari. Singurul leac ce-mi calma pentru o perioada durerile erau baile calde, cateva nopti nu prea am reusit sa dorm mai deloc, nu puteam sa stau nicicum…. alinarea mea era ca aceste dureri apropiate de cele de nastere (parca mi  se dizloca bazinul…) erau exact unde am probleme asa ca gandul ca ma vindec mi-a dat multa putere. Recunosc ca daca nu erau saituri cu postari a celor ce au tinut postul cu apa, si nu numai 7 zile ci mult mai mult, nu as fi reusit pentru ca senzatiile de (foame) am pus in ghilimele, stiind acum ca nu era o foame adevarata ci numai pofte si obisnuinte. Cel mai greu este din punct de vedere psihic pentru ca nu prea ai cu ce sa inlocuiesti acele pauze de masa, gustare, cafea, ceai… aici este greutatea! Dar dupa 3 zile multumirea ca POTI te ajuta foarte mult.

Beneficiile postului cu apa sunt imense datorita repausului tubului digestiv toata energia alocata digestiei acum merge pe eliminare de reziduri metabolice şi de purificare a întregii fiinţe.

Nu mi-am rezolvat toate problemele, dar am sperante… in curand voi tine inca un post de data aceasta de doua saptamani, am convingerea ca beneficiile vor fi mult mai mari.

Acest tip de post este indicat drept cură de dezintoxicare,o terapia  puternică  cu efectele rapide, atât pentru vindecarea trupului, cat şi a sufletului pentru ca simturile sunt mai ascutite, exista mai multa claritate, reprezentând deci o modalitate esenţială nu doar pentru vindecare, ci şi pentru transformarea fiinţei umane. Postul putem spune ca acţionează practic la nivelul tuturor structurilor fizice si subtile ale fiinţei.

Sa va fie cu leac!

 

 

One thought on “Postul cu apa (postul negru)

  1. Buna.am incercat si eu sa tin post cu apa dar durerile de cap erau insuportabile si am renuntat dupa doar o zi..este normal sa este normal sa experimentez astfel de dureri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *