Monturi

“Cuvintele frumoase pot fi scurte si usor de rostit, dar ecoul lor este fara de sfarsit”
Maica Teresa

Monturile sunt afectiuni cronice degenerative care se manifesta prin deformarea articulatiei degetului mare de la picior. Femeile sunt mai predispuse sa faca monturi, fie la ambele picioare fie doar la unul. Barbatii sufera mai rar de pe urma acestei afectiuni, dar atunci cand aceasta apare ea poate reprezenta o manifestare a unei suferinte organice severe: diabet zaharat, arterita, guta.

Cauzele care provoaca formarea de monturi

  • predispozitia genetica;
  • demineralizare osoasa;
  • incaltaminte inadecvata (tocuri, stramta);
  • picior plat;
  • statul in picioare prelungit (ortostatism);

Remedii naturiste

  • acupunctura
  • reflexoterapie
  • tratament homeopat
  • tratament fitoterapeutic

Pentru orice afectiune exista intodeauna remedii naturiste, apelati cu incredere la ele pentru ca fara de  incredere sansele de vindecare sunt minime.

Ceapa coapta– se taie o ceapa in doua si se coace, apoi se lasa cateva minute in otet si se aplica cate o jumatate de ceapa pe fiecare mont, fixandu-se cu un bandaj, se lasa peste noapte sa lucreze- durerea va trece dupa o ora, dar daca aplicati o perioada mai indelungata poate disparea chiar si montul (cu rabdare se pot realiza multe).
Iaurt cu usturoi pisat– se face o pasta din 100 g de usturoi pisat si 100 g de iaurt; se lasa la macerat o ora dupa care se unge zona cu monturi. Aceast  macerat de usturoi cu iaurt se aplica de 3-4 ori pe zi, ultima aplicare se face inainte de culcare si se tine pe timpul noptii, remediul respectiv se aplica pana la disparitia montului.
Bai locale– 1- cu sare: patru linguri la un litru de apa; se face o baie de 10 minute, in fiecare seara. 2- cu otet de mere: 2-3 linguri de otet la litru de apa: baie ce trebuie sa dureze minim 15 minute in fiecare seara.
Comprese cu varza– se preseaza foi de varza (pentru a se inmuia) si se fac aplicatii pe monturi. Aplicatiile se fac seara si se tin pana dimineata, perioada indelungata, pana la disparitia monturilor.
Pudra de seminte de marar– in amestec cu otet de mere. Se face o pasta, care se aplica pe monturi, tinandu-se  de seara pana dimineata.
Ceai din crengute de macesi– bai locale de mai multe ori pe zi, ultima obligatoriu seara inainte de culcare.
Indiferent pentru ce tratament naturist optati, inarmati-va cu rabdare; pentru ca asa cum montul nu a aparut peste noapte nici vindecarea nu se face peste noapte ci necesita rabdare.
Daca alegeti sa va operati, exista operatii de care trateaza cauza problemei (respectiv deplasarea primului metatarsian) si nu doar efectul (proeminenta osoasa), cu un risc de recidiva de maxim 2-3%. Din pacate aceste interventii sunt aplicate rarisim in Romania, de unde si gradul mare de insatisfactie al pacientelor operate.

Sa va fie cu leac!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *