Enzimele

“Medicamentul” care vindeca orice boala

enzimeCu ajutorul enzimelor continute de legume, fructe si produse animale se poate vindeca orice afectiune. Conditia este ca legumele, fructele, laptele samd sa nu fie preparate termic.

Enzimele sunt niste compusi biologici produsi exclusiv de formatiunile celulare vii. Animalele, plantele, mineralele sunt furnizoare de enzime pentru organismul uman, fiecare enzima avand un anumit efect. Enzimele fac posibila descompunerea hranei in substante asimilabile pentru organism. Enzimele sunt active la temperatura corpului, iar intre 60 si 80 de grade, majoritatea enzimelor sunt distruse. Temperaturile scazute nu distrug enzimele ci doar le fac sa-si  incetineasca activitatea, iar cand temperatura depaseste 25 grade sunt activate din nou. Alimentele pe care noi le consumam nepreparate termic contin enzimele necesare pentru a fi digerate, alimentele pe care le preparam termic nu mai contin enzime, fortand pancreasul sa secrete el enzime. In timp, pancreasul oboseste si nu mai secreta suficiente enzime iar alimentele sunt numai partial digerate, de aici o intreaga gama de afectiuni isi fac aparitia.

Laptele fiert nu mai are valoare

Laptele proaspat contine o enzima numita lactoperoxidaza, ce il face ideal ca si aliment pentru orice bolnav. In realitate, nu toti oamenii pot consuma lapte pentru ca unora le creeaza probleme digestive, pentru ca prin fierbere acestuia, este privat de enzime. Prin pasteurizare, laptele este modificat si nu mai poate fi asimilat de catre organism, acest lapte produce numai reziduri sub forma de mucus, nu mai are vitamine, nu mai are enzime; deci practic este un balast ce produce numai pagube organismului uman.

Tratamentul cu raze distruge enzimele din corp- inlocuiti-le cu “enzime bune”

De-a lungul anilor cercetatori au demonstrat o corespondenta intre nivelul enzimelor “joase” si cancer. Practic enzimele din alimentele nepreparate termic se hranesc cu celule canceroase. Tratamentul natural cu alimente nepreparate termic, chiar da rezultate in tratara cancerului. Bolnavilor de cancer ce li se face tratament cu raze, odata cu distrugerea celulelor canceroase, li se distrug si foarte multe enzime. Deci- acestia mai mult ca alti oameni, trebuie sa-si suplimenteze cantitatea de enzime pe care o consuma. In acest tratament impotriva cancerului, este bine sa se consume mult suc proaspat de legume si fructe, suc ce duce la diminuarea efectelor negative. Daca nu vor consuma insa suficiente enzime pentru a le inlocui pe cele distruse prin chimioterapie, vor avea de suferit modificari mari in organism. Nimeni nu se poate vindeca de cancer daca nu are suficiente lichide si enzime in organismul obosit care se lupta cu boala. Consumati zilnic:

  • sucuri de legume si fructe (cantitati mari);
  • lapte proaspat muls;
  • branzeturi naturale;
  • cereale integrale;
  • multe alte alimente bogate in enzime care sunt foarte necesare in lupta cu cancerul.

Enzimele pot ameliora orice afectiune

Se subliniaza destul de des ca mineralele si vitaminele sunt cele mai importante dar cu toate ca au un rol major,  ele sunt cele mai importante ci enzimele au un rol covarsitor in mentinerea sanatati.

Prin fierbere, plantele, raman practic fara enzimele

O planta actioneaza si aduce vindecarea intr-o afectiune nu atat datorita mineralelor si vitaminelor, ci datorita enzimelor pe care le contine. Astfel este indicat sa luati plantele medicinale sub forma de pulberi, fara sa mai fie fierte, in acest mod se asigura viabilitatea enzimelor, si actiunea plantei respective este mult mai puternica.

Fructele se consuma cu ce-l putin jumatate de ora inainte de masa

Fructele servite in timpul mesei sau imediat dupa masa distrug si ele anumite enzime:  de exemplu enzima ptialina secretata la nivelul salivei si care insoteste amidonul, pentru a putea fi digerat. De aici, rezulta ca amidonul nu mai este digerabil in prezenta fructelor. Bolul alimentar ramane , prin urmare, “in suferinta” in stomac, unde va fermenta sub actiunea caldurii si a umiditatii. In urma acestui fenomen incep balonarile si tulburarile digestive- va sunt familiare aceste simptome? Fructele pierd si ele vitaminele pentru ca raman blocate in stomac impreuna cu bolul alimentar, in loc sa treaca- asa cum ar trebui- in intestin, unde sunt digerate normal.

Sa va fie cu leac!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *