Coada-soricelului

coada soriceluluiDenumire populara: alunele, iarba-oilor, sorocina

Apare in iunie-septembrie si se culeg florile in timpul infloriri sau planta intreaga, fara radacina.

Coada-soricelului este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, calmante, astringente si antiseptice. Aceasta planta este deosebit de eficace in afectiuni ginecologice: amenoree, pentru ameliorarea durerilor si hemoragiilor menstruale, in infectii si inflamatii ale ovarelor, pentru perioada de menopauza.

Un rol important il are si in prevenirea aparitiei cancerului de col uterin, pentru detoxifierea organismului si intarirea sistemului imunitar.

Tratamente naturiste

Candida – un remediu pentru a tratarea Candida: se prepara o infuzie din doua linguri de flori la 500 ml apa. Se bea aceasta infuzie pe parcursul unei zile iar seara se fac si spalaturi vaginale cu infuzie de coada-soricelului pentru o eficienta mai buna. Perioda de tratament: minim zece zile.

Fibromul uterin – in tratamentul fibromului uterin se fac infuzii combinate din amestec in parti egale de coada-soricelului si frunze de zmeura. Se beau cate trei cani de infuzie pe zi si se fac si bai de sezut. Tratamentul este bine de urmat minim 0 luna pentru a da rezultate.

Cistite- doua cani deĀ  infuzie pe zi.

Pentru astm bronsic – se prepara o infuzie din 2-3 linguri de planta la 500 ml apa. Se foloseste sub forma de inhalatii.

Hemoragii menstruale, sangerari la nivelul mucoasei vaginale – fiind un bun hemostatic, ceaiul din flori de coada-soricelului este deosebit de eficace.

Hemoroizi – si sangerari anale, se fac aplicatii locale cu suc de planta sau alifie de coada-soricelului.

Tulburari de menopauza – ajutor de nadejde pentru femei, mai ales pe perioada de inceput de menopauza. Se face infuzie dintr-o lingura de flori de coada-soricelului in ameste cu o lingura de salvie la 500 ml apa. Aceasta se bea pe parcursul unei zile, iar tratamentul se face pe o perioada indelungata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *