Carbunele vegetal

“Cat traiesc sper”

Carbunele vegetal este folosit in medicina populara de mii de ani in tratarea diverselor boli. Metoda de tratament cu ajutorul carbunelui vegetal da razultate destul de rapid. Carbunele vegetal trateaza unele afectiuni iar altele sunt doar ameliorate cu ajutorul lui, si este bine sa-l folosim ca adjuvant; fiind ieftin, natural si fara efecte adverse.

Inca din anul 1930, Nahmmacher  sustinea importanta carbunelui vegetal in absorbtia secretiilor din nari, a microbilor si a toxinelor. Si nu numai atat; chiar preia si toxinele microbiene din sange. De asemenea, Nahmmacher a descoperit ca in aproape toate afectiunile insotite de febra, ingerarea carbunelui in timp de 24 ore a dus la revenirea la normal a acesteia si nu au mai fost recaderi. Starea generala s-a imbunatatit si imediat, iar scurgerile urat mirositoare au incetat. Multi recomanda carbunele vegetal in tratamentul ranilor. Pentru rani pot fi utiliza bandaje (pansamente) facute din bumbac impregnat cu carbune vegetal. Carbunele vegetal actioneaza atat ca dezinfectant cat si ca dezodorizant. Farmacopeea S.U.A. noteaza ca in urma unui sondaj au ajuns la concluzia ca multi chirurgi folosesc pansamente cu carbune vegetal in rani ce supureaza si ca si absorbant pentru mirosurile degajate de rani cangrenoase.

Cum il obtinem

Carbunele vegetal se obtine in mod natural, prin arderea unor esente lemnoase cum sunt: ciresul, nucul,  plopul, marul- iar jarul rezultat se pune intr-un vas metalic care se tine acoperit pana cand se raceste. Daca nu ai posibilitatea sa ti-l prepari singur, il poti procura din farmacii, unde se gaseste sub forma de pastile.

Afectiunile in care carbunele vegetal este bun ca remediu

Alcoolism– renuntarea la alcool, in cele mai multe cazuri da o stare de oboseala sau chiar de balonare iar o cura cu carbune vegetal este benefica.

Rani-se pot fi utiliza bandaje (pansamente) facute din bumbac sau in, impregnate cu carbune vegetal. Carbunele vegetal actioneaza atat ca dezinfectant cat si ca dezodorizant. Notabil este faptul ca multi chirurgi folosesc pansamente cu carbune vegetal in rani ce supureaza si ca si absorbant pentru mirosuri degajate de rani cangrenoase.

Depresie– primavara si toamna, cand se poate instala cu usurinta o stare de depresie faceti o cura cu carbune vegetal. Se ia cate o lingurita de carbune vegetal pudra (pisati carbunele sau pastila), de doua ori pe zi, in cura de 15-20 de zile. Il puteti lua cu lapte caldut sau pur si simplu. In depresie nu va limitati numai la un singur remediu; folositi si alte remedii: plimbari lungi in parcuri sau daca aveti in apropiere o padure… este ideal, nu stati singur! in depresie sunt importanti prietenii si familia, si nu uitati de bai relaxante, uleiuri aromate, infuzii de sunatoare etc. Afirmatiile pozitive in legatura cu propria persoana dau rezultate foarte bune in depresie.

Intoxicatii acute–  se administreaza  cantitati mari si cat mai repede posibil, dupa ingestia substantei. Se recomanda, daca este posibil, ca imediat dupa ingestia substantei, sa se practice levajul gastric (spalarea) cu apa in care sa dizolvat pulbere de carbune. Ideal ar fi sa va puteti provoca voma si apoi sa va faceti spalaturi gastrice.

Astm, tuse– in caz de tuse persistenta si astm se umecteaza cu apa o lingura de praf de carbune si se bea pe parcursul unei zile in doua doze. Acest remediu se poate umecta si cu lapte- functie de preferinte.

Eczeme, intepaturi de insecte, muscaturi de sarpe, furuncule– un remediu idea: se pun cinci linguri de praf de carbune intr-un pahar de apa si se amesteca pana cand se omogeizeaza. Aceasta pasta se pune sub forma de cataplasma pe locul afectat, aplicand un pansament deasupra (se lasa sa lucreze 8 ore). In caz de rani deschise se pune pulbere uscata direct pe rani.

Varice in stadiu incipient– se pune o cataplasma cu praf de carbune in fiecare seara timp de 10 zile- cataplasma ce se lasa sa lucreze pe timpul noptii. Puteti alterna; cataplasma cu praf de carbune cu cataplasma cu frunze de varza proaspete- zdrobite in prealabil.

Gastrita–  fa o cura cu carbune vegetal, este un excelent calmant natural al crizelor de gastrita, deoarece neutralizeaza pe moment aciditatea sucurilor gastrice. Comprimatele cu carbune vegetal se administreaza conform prospectului iar pulberea se ia ca atare; cate o lingura diluata in jumatate de pahar cu apa, de 3-4 ori pe zi. Acest remediu nu se utilizeaza  in cura, ci se administreaza punctual pentru calmarea durerilor, fiind unul dintre putinele remedii naturale cu actiune foarte rapida.

 

Intoxicatii cu medicamente- sau cu diferite substante chimice se trateaza foarte bine cu carbune vegetal. Imediat dupa ce sa stabilit ca este vorba de o  intoxicatie, bolnavului i se da apa cu praf de carbune vegetal. Este indicat sa bea patru litri de apa cu praf de carbune vegetal, timp in care va elimina toate substantele otravitoare din stomac.

Sa va fie cu leac!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *