Cafeaua aliment si remediu

“Intentiile care nu sunt traduse in fapte, ridica bariere greu de trecut in calea unor hotarari viitoare.”

Istoria cafelei a inceput acum mai bine de 1000 de ani, originara din Etiopia, cafeaua era foarte cunoscuta in lumea araba unde era consumata de toate paturile sociale. La inceput, infuzia din fructe si frunze a fost folosita pentru proprietatile sale terapeutice (descrise de Avicena ), dar interzicerea alcoolului de catre Coran a dus la prepararea bauturii din boabe prajite si macinate, (ca alternativa) crescand  popularitatea cafelei in lumea araba.

In triburile est-africane se macinau boabele crude de cafea si se amestecau cu grasime animala; se obtinea o pasta pe care o modelau sub forma de bile- bile ce erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.

Proprietatile stimulative ale cafelei au fost deosebit de apreciate de multi oameni ai  timpurilor stravechi, pentru ca prin consumul cafelei, se genera un fel de extaz religios. Ca si bautura si-a castigat o reputatie mistica, invaluita in mult mister si a fost asociata cu vracii si preotii.

Boabele de cafea contin cafeina, o substanta care stimuleaza sistemul nervos central, avand efect de tonifiere pentru organism. Studii recente au relevat faptul ca efectele energizante ale cafelei nu sunt in totalitate dato­rate cafeinei, ci si unui agent chi­mic inca necunoscut, care stimu­leaza productia de cortizon si adre­nalina.

Remedii cu ajutorul cafelei

Memoria– consumul moderat de cafeaua are efect anti-imbatranire, previne Alzheimer-ului, datorită influenţei bune pe care o are asupra funcţiilor memoriei. Cafeaua previne deficienţele motorii şi normalizează funcţionarea creierului, prevenind astfel degenerarea lui.

Obezitatea– prin consumul de cafea se inlatura senzatia de foame si mai ajuta si la arderea grasimilor si implicit la slabit. Cafeina din cafea (un alcaloid din grupa purinelor) actioneaza ca un un stimulent asupra digestiei , determinand o ardere rapida a caloriilor provenite din grăsimi. Ca valoare nutritiva este aproape zero, o calitate, in tratamentul obezitatii.

Ciroza, afectiuni ale ficatului– cafeaua este un antioxidant foarte puternic . Astfel, cei care consuma aproximativ doua ceasti de cafea pe zi au un risc mai scazut cu pana la 80% de apariţie a unor afectiuni ale ficatului sau ciroza.

Previne aparitia pietrelor la rinichi- cafeaua fiind un diuretic foarte bun ajuta la detoxifierea organismului prin aceasta calitate dar si in prevenirea aparitiilor pietrelor la rinichi.

Depresie, anxietate– doua cesti de cafea pe zi modifica starea de spirit in aceste afectiuni in forma usoara. Nu consumati mai multa cafea pentru ca veti obtine efectul exact invers.

Clisma cu cafea- este un remediu deosebit de bun mai ales in boli grave. Se foloseste orice tip de cafea cu exceptia celei solubile. Cafeaua trebuie sa fie proaspata. Medicii specialisti recomanda cite o clisma facuta organismului nostru din cand in cand si confirma faptul ca detoxifierea se face si cu ajutorul clismei, fie cu cafea, fie cu diverse infuzii sau ceaiuri . Clisma poate fi facuta, cu rezultate bune, ca tratament  adjuvant in curele de slabire. Curatarea intestinului gros ne ajuta sa scapam chiar si de cite un kilogram, pe saptamina. Atentie! detoxifierea brusca le poate crea neplaceri persoanelor cu boli cronice.

Clisma cu cafea mai este numita si terapia Gerson, pentru ca in clinica Gerson din S.U.A. a fost folosita prima data. In aceasta clinica, clisma cu cafea se face sub supraveghere medicala, cu aparatura speciala, controlindu-se toti parametrii organismului. Aceast remediu se aplica dupa o schema bine stabilita, niciodata la voia intimplarii. In clinicile din strainatate se cunosc efectele benefice ale acestei clisme si se aplica acest remediu adjuvant cel mai mult in cancer fie el de colon, ficat sau cancer in general. Cofeina stimuleaza o rapida secretie biliara ce duce la detoxifierea organismului.

In clinici, clismele se fac cu aparate speciale, controlandu-se mai toti parametri, dar o putem face si cu un irigator obisnuit. Canula, se unge cu unguent inainte  de folosire, se va unge cu acelasi unguent si rectul. Solutia de cafea cu apa distilata se introduce lent, evitand formarea presiuni in colon, mai ales daca exista tumori pe colon sau rect. Operatiunea de introducere a lichidului va dura minim 7 minute, apoi lichidul este retinut in colon 10-15 minute, timp in care bolnavul se intoarce in pozitia culcat pe o parte si pe cealalta, apoi il ridicam in sezut pentru 2 minute. Dupa 10-15 minute, lichidul este eliminat prin scaun. Clisma cu cafea se face odata la 3 zile, iar daca necesitatea o impune in cele doua zile dintre clismele cu cafea se fac clisme cu musetel sau nalba. Clisma cu cafea se va face de regula dimineata pe stomacul gol, are un efect energizant deci; nu seara!

Atentionari in legatura cu consumul mare de cafea!

Cafeaua decofeinizata nu este recomandata, deoarece contine un solvent chimic foarte caustic. Cafeaua naturala prajita contine un element toxic foarte complex, numit cafeotoxina; iar bauta in cantitate mare, poate bloca circulatia energiilor intre principalii centri energetici ai corpului. Cofeina din cafea nu este o glucida si pacaleste pancreasul sa secrete insulina. Cafeaua formeaza acid in stomac. Consumata dupa masa, stimuleaza mancarea sa paraseasca prematur stomacul si incetineste miscarea intestinelor.

Sa va fie cu leac!


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *