Ceapa rosie

“Omul care nu ştie, dar nu ştie că nu ştie, este periculos – să te fereşti de el; Omul care nu ştie, dar ştie că nu ştie, este neputincios – ajuta-l, învaţă-l să ştie; Omul care ştie, dar nu ştie că ştie, este adormit – trezeşte-l; Omul care ştie şi ştie că ştie, este înţelept – urmează-l!”

 

Ceapa  rosie,  o leguma ce nu ar trebui sa lipseasca de pe mesele noastre

Ceapa rosie este mult mai valorasa decat ceapa obisnuita, datorita continutului mult mai ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale.  Ceapa rosie este un aliat de nadejde in afectiuni ale inimii, raceli, gripe, un puternic dezinfectant,  etc. In Romania se prefera ceapa alba obisnuita dar niciodata nu este tarziu pentru a ne reorienta spre ceva atat de valoros pentru sanatatea noastra.

Remedii cu ceapa rosie

Raceala cu tuse si dureri de gat– se curata 3-4 cepe de marime potrivita se zdrobesc si se adauga zahar sau miere si 200 ml apa si se fierb timp de 5-7 minute dupa care se filtreaza si se lasa la racit; se iau de trei ori pe zi cate doua linguri din siropul rezultat. Pentru usurarea respiratiei taiati o ceapa si o puneti langa cap pentru noapte, sigur veti dormi mai bine. Continue reading

Glanda tiroida

“Cei mai multi oameni traiesc fizic, intelectual sau moral, intr-un cerc foarte stramt al fiintei lor potentiale. Avem cu totii rezervoare de viata la care nici nu visam, din care ne putem trage seva.”

William James

image by olgaberrios

Glanda tiroida se gaseste la baza gatului, de ambele parti, avand forma unui fluture si are functia de a secreta hormonul tiroidian dupa ce primeste semnale chimice de la ” generalul Pituitara” ca sa-l parafrazam pe doctor Oz (pituitara este tot o glanda). Functia principala a hormonului tiroidian este sa regleze metabolismul celulelor (schimbarile chimice din celulele dvs. care le face sa se nasca, creasca si sa moara). Consumul de energie difera de la persoana la persoana si acest lucru joaca un rol-cheie in reglarea metabolismului, iar aceasta este intr-o oarecare masura determinat genetic (unii au arderi mai rapide altii mai lente). Acest lucru, partial este controlat de hormonul tiroidian.

Afectiuni tiroidiene si remedii

Continue reading

Ulei esential de pin

“Cuvintele frumoase pot fi scurte usor de rostit, dar ecoul lor este fara de sfarsit.”

Maica teresa

Pinul este un conifer impozant care provine din Nord-estul Rusiei din Scandinavia si in general din Nordul Europei iar uleiul esential de pin este obtinut prin distilare din frunze de pin (ace) si din conuri de pin.

Beneficiile uleiului esential de pin sunt atribuite proprietatilor sale: antiseptice, antibacteriene, analgezice, diuretice, energizante, si desigur aromatice. Uleiul esential de pin fiind un puternic antiseptic al cailor respiratorii, este util ca si adjuvant in guturai, gripa, sinuzita, bronsita, traheita, rinofaringita, tuse acuta uscata si umeda, pneumonie, astm bronsic, tuberculoza, etc.

  • Insa cel mai mult beneficiaza pielea si diferitele afectiuni ale pielii de pe urma uleiului esential de pin. Iar dermatologii il prescriu adesea pentru a trata boli precum: psoriazisul, pruritul, acneea, bolile de piele, eczema, pielea uscata, scabia, ranile, etc. Acesta va ofera o piele catifelata si echilibrata, neteda, reinnoita si stralucitoare. In cosmetica  uleiul esential de pin este utilizat pentru ca are o esenta fermecatoare si te duce cu gandul la padure, oferind o aroma dulce produselor cosmetice. De asemenea, mai este utilizat in fabricarea parfumurilor, sapunurilor, emulsiilor, aromelor, ca ulei de masaj si ca ulei de baie. Continue reading

Untul de avocado

Untul de avocado, se obtine din fructele de avocado (Persea Gratissima) si are o textura foarte cremoasa, excelente proprietati de hidratare pentru piele, se intinde si se absoarbe foarte usor asigurand pielii pe langa hidratare si factor de protectie solara natural. Untul de avocado mai este si deosebit de bogat in vitaminele: A,B,C, D si E; si demn de retinut nu este un ingredient comedogen (nu blocheaza porii si nu duce la aparitia punctelor negre).
Untul de avocado la temperatura camerei are exact textura unei creme de corp, moale si delicat, si se poate folosi si ca atare, fara sa fie amestecat cu alte uleiuri, fara sa fie incalzit in palme pentru a se topi. Cel mai bine se poate folosi in amestec cu unt de Shea, o combinatie ideala pentru o crema pentru ten normal si uscat. Untul de avocado are o textura perfecta, se absoarbe incredibil de repede iar mirosul sau este foarte foarte slab, aproape imperceptibil, neutru, astfel il puteti personaliza cu orice ulei esential in functie de preferinte, fara prea mari batai de cap.

Poate fi folosit cu succes atat pentru hidratarea corpului cat si a fetei, ca si masca de par, in special pentru cel uscat si degradat, precum si in alte preparate cosmetice.

Este indicat pentru toate tipurile de piele, pentru hidratare, emoliere, cicatrizare si regenerare.

Leacuri din batrani

 

“Cel care se teme de ceva ii da acelui lucru putere asupra lui.”

Proverb maur

Oamenii din toate timpurile au cautat in imediata lor apropiere leacuri pentru diferitele afectiuni de care sufereau. Natura a oferit omului tot ce-i trebuie pentru a se hrani, iar apoi cand nu toate erau in regula in privinta sanatatii, tot natura ofera sprijin si alinare atat pentru trup cat si pentru suflet.

Cateva leacuri din batrani

“Lapte” de bostan– un pumn de seminte de bostan uscate la soare, se pun intr-un mojar si se piseaza; iar in timp ce se piseaza se adauga 500 ml apa clocotita. Se strecoara printr-un tifon si se stoarce bine terciul. Lichidul rezultat se bea in 3 reprize pe zi (cate un pahar) inainte cu jumatate de ora de masa. Acest leac este unul deosebit; se poate folosi in mai toate afectiunile dar cel mai bun este impotriva caderii parului. Continue reading

Meditatia

“Daca auzi o voce interioara care iti spune ca “nu esti in stare sa pictezi” atunci picteaza cu orice pret si vocea va amuti”

Vicent Van Gogh

image by h.koppdelaney

Meditatia este cea mai mare disciplina a mintii si a corpului si duce la trairi ale Spiritului – spirit care este cea mai puternica parte din fiinta noastra. Beneficiile meditatiei se extind la toate nivelele fiintei.

Toata trecerea noastra prin viata este marcata de incercare de-a face lucruri, in speranta ca odata realizate, vom avea o stare de relaxare iar ceea ce se intampla este ca urmarim un lucru dupa celalalalt, permanent iar in realitate, in cele din urma nu ne relaxam ci- cautam alceva. Ajungem sa cautam obiecte, cautam tot mai multe mijloace care sa ne ajuta sa ne relaxam dar ironia este ca, tocmai cautand relaxarea ne pierdem treptat, capacitatea de-a ne relaxa. Un raspuns la aceasta problema poate fi meditatia.
Continue reading

Uleiul de Oregano

“Cel mai mare bine pe care il poti face cuiva este nu doar sa ii dai din bogatia ta, ci sa i-o dezvalui pe a lui.”

Benjamin Disraeli

Uleiul de Oregano salbatec contine, unul din dintre cele mai puternice substante anti virale, anti fungale, anti bacteriene obtinute vreodata, pe cale naturala- Carvacol. Aceasta substanta omoara parazitii de orice natura. Cercetatorii din Mexic au comparat Carvacolul din Oregano cu Tinidazolul, un medicament ce este prescris impotriva giardiei iar rezultatele au aratat ca oregano este mult mai eficient impotriva giardiei decat Tinidazol. In urma unor studii si cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului de oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare si s-a dovedit ca oregano datorita continutul mare de Carvacol, actioneaza mult mai eficient decat antibioticele, distrugand bacteriile rezistente la unele antibiotice. Uleiul de Oregano (Carvacolul din ulei) actioneaza la nivelul intregului organism si poate fi utilizat atat pentru uz extern cat si intern.

Mod de administrare (adulti)

Cate 5 picaturi de 3- 5 ori pe zi. Se poate dizolva in putina apa sau se poate pune intr-o lingurita cu putina miere sau suc. Se tine un timp scurt in gura dupa care se inghite. Imediat dupa inghitire, se inspira de cateva ori adanc, pe gura pentru a inspira vaporii de Oregano. Continue reading

Remedii cu ulei din tarate de orez

“Nici un om nu este dusmanul tau, nici un om nu este prietenul tau, fiecare om este invatatorul tau.”

Uleiul din tarate de orez

Uleiul din tarate de orez este un ulei traditional japonez si face parte din ritualul zilnic de ingrijire al japonezilor, iar inceputul folosiri lui ca baza in prepararea sapunurilor si a produselor pentru infrumusetare se pierde in timp. Este deosebit de delicat, foarte emolient, este ideal atat pentru demacherea cat si pentru hidratarea tenului. Uleiul din tarate de orez este deosebit de bogat in antioxidanti (mai mult de 100), vitamine, minerale, enzime, acizi grasi si Squalen (subsanta care se intalneste in unele uleiuri naturale: orez, masline, germeni de grau) aceasta substanta, in scopuri comerciale, este extrasa din uleiul din ficat de rechin.  Squalenul este recunoscut pentru calitatile sale de stimulare a productiei de colagen, pentru calitatile sale antirid si de usoara protectie solara. De asemenea mai este utilizat si pentru hidratarea si infrumusetarea parului, pentru reducerea inflamatiilor si pentru calmarea pieli iritate.

Includeti acest ulei si dvs. in ritualul de ingrijire zilnica si veti avea o piele de bebelus, fara riduri si deosebit de fina. Uleiul de tarate de orez activeaza micro-circulatia, trateaza regiunea sensibila din jurul ochilor; reducand cearcanele. Este unul din cele mai adaptate uleiuri pentru crearea de produse de ingrijire a acestei zone si in general pentru pielea mai matura. Uleiul din tarate de orez mai este utilizat si in produse pentru ingrijirea unghiilor pentru protectie si stralucire lor.

Remedii cu Unt de Shea

“Lucrurile nu sunt nici bune, nici rele, mintea noastra le face asa.”

Shakespeare

unt_shea_macroUntul de Shea este considerat unul dintre cele mai bune hidratante pentru piele si este utilizat in multe creme anti-rid, cremelor hidratante, balsamurilor de buze, cremelor de corp si bineinteles folosindu-l direct pe corp. Extragerea untului de Shea din nucile de Shea constituie si astazi o sursa constanta de venit, pentru mii si mii de femei africane din zonele rurale. Untul de Shea si beneficiile acestei grasimi vegetale sunt cunoscute si utilizate de catre vracii africani din timpuri imemoriale, asta a si atras atentia producatorilor de sapunuri si cosmetice din intreaga lume.

Beneficiile untului de Shea

Traditional, untul de Shea este folosit in: tratarea pielii uscate, a cicatricilor, a ridurilor. Mai recent au mai fost descoperite si alte efecte benefice ale untului de Shea cum ar fi: relaxarea muschilor anchilozati, calmarea durerilor in artritei, si chiar de protectie solara. Untul de Shea este atat de benefic pentru piele datorita concentratia ridicata de acizi grasi precum acidul stearic si oleic, substante indispensabile epidermei, ajutand la mentinerea hidratarii si elasticitate pielii. Continue reading

Cicoarea

“Regretele provocate de lucrurile pe care le-am facut pot fi ostoite de timp, regretele provocate de lucrurile pe care nu le-am facut nu pot fi niciodata domolit.”

image by aussiegall

Cicoarea este recunoscuta datorita proprietatilor sale terapeutice si pentru ca este un excelent inlocuior al cafelei. Cicoarea contine un derivat al insulina deosebit de eficient care transforma compusii non-alimentari- in compusi biodegradabili. De la cicoare se folosesc atat florile cat si planta si radacinile la prepararea produselor naturale. Medicina populara, a folosit si foloseste cicoarea in tratarea ranilor (aplicatii cu flori si frunze proaspete zdrobite),  durerilor abdominale (infuzie de cicoare), probleme ale ochilor (decoct de cicoare).

Faima plantei, dealtfel cu excelente virtuti terapeutice, a fost dobandita inca din antichitate; egiptenii o foloseau sub forma de “fiertura” pentru tratarea bolilor de ficat si pentru dezintoxicarea ficatului si in general- a organismului. Iar in Franta, inca din timpul lui Napoleon cicoarea era folosita ca un bun  inlocuitor al cafelei;  cafea ce se face din radacina de cicoare, aceasta fiind de fapt folosita ca inlocuitor al cafelei.

Cafeaua din radacina de cicoarea stimuleaza sistemul nervos la fel ca si cafeaua obisnuita dar are cu totul alte virtuti terapeutice,  ajutand in primul rand la cresterea puterii de concentrare; de aceia este recomandata printre altele in stari de somnolenta sau astenie. Continue reading